Mėsos patiekalai/ Rimtas maistas

Kontekstai ir sumuštiniai.

o galvoje vis dar vėjai, į teisingas kertes stoja tik darbiniai dalykai – žiū, dar savaitėlė ir galutinai pasivysiu

kitose pakampėse – tik neišlyginti rūbai krūvomis, tik emocijų sinusoidės. net turiu įtarimų, kad mane programuojant per klaidą įdiegė chaosas.exe. netestuotą, pilną amžinų ciklų, katrie užkerta kelius Pokyčiams, katrie if’e temato pirmą else (gyvenimas su programuotoju kenkia analogijų kokybei, akivaizdu)

o kartais man ima rodytis, jog nerimas išsyk su leukocitais teka gyslomis: iš dantenų kapiliarų į venas blauzdose ir atgal, ir taip be galo, apjuosdamas volframo karbido grandinėmis žandikaulius ir palikdamas įtampą kojose

tuomet patogiausia apsikaišyt kontekstais, susisukt į juos nelyg į vilnonę skarą ir toliau sėdėt savo šiuo metu abonentas nepasiekamas, rašykite facebook’an karalystėj; sakyti, jog viskas tik todėl, kad jauties kaip Ema Bovari gyvendama Tostuose, ir šitaip teisintis, jog dalykai, ar veikiau, Dalykai galvoje, nebuvimas laiminga, kai sąlygojama kitaip, kitos gėlos – viskas jau buvo, jau patirta, iki siūlių žmonijai pažįstama. tik pyktis vietoj ramybės – kodėl kodėl aš negaliu su tuo susitvarkyt, jei kiti susitvarkė. ir nežinojimai ar vengimai, ar neigimai, ar tingėjimai, ar baimės – einu, parūkysiu ir palįsiu po lova

dar galima apsimesti, jog numirei, jog gyveni alternatyvioj tikrovėj, sukurtoj sapno, kuris ne pagal planą tapo nebekontroliuojamu sąmonės. kur egzistuoja žinojimas, kad kai pasidarys visai nepakeliama, galėsi pradėt rėkt, jog I wanna wake up! tech support! it’s a nightmare! tech support! tech support!, ir laukti, kol iš dangaus nusileis tavasis Edmund’as Ventura duot dar vienos gyvybės

būti Nyče, gydytu Brojerio ir Brojerį gydančiu

išmainyti Vasarą į Claymoore, nes ten užtenka drąsos klausimams: how am i supposed to recover when i don’t even understand my disease? ir žinojimai, what it’s like to want to die; how it hurts to smile; how you try to fit in but you can’t; how you hurt yourself on the outside to try to kill the thing on the inside, galiausiai pavirsta būtaisiais kartiniais

tuomet patogiausia apsikaišyti kontekstais

tik kad nenaudinga


kol buvau už jūrų marių, Maggi kvietė tinklaraštininkus mokytis gražiai morkas lėkštėj išdėliot (va šitaip ir praleidi galimybes pas’tikrint, ar tiesa, kad tavo akies neturėjimas tokiems dalykams nepagydomas). o po to atsiuntė dovanų ir man (kas labai patiko mano glostymus mėsgtančiai širdukei)! ir nors į visokius prieskonių mišinius, kurie žada teisingus rezultatus su perpus mažiau pastangų, žiūriu kreivai, Maggi Papyrus buvo puiku

be to, nusipirkau faflinę!

Vafliai ir vištiena arba sumuštiniai pavasariui

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 4 porcijos Gaminimo laikas: užtruksim

vafliams

  • 70 g sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • šaukštelis cukraus
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • šviežiai malti pipirai
  • žiupsnis rūkytos paprikos
  • 350 ml pasukų
  • 190 g miltų*
  • kaupinas šauktelis kepimo miltelių
  • 1/2 šaukštelio sodos

česnakiniam padažui

  • 2 česnako skiltelės
  • 3-4 svogūnų laiškai
  • kelios šakelės krapų
  • 3 šaukštai riebaus jogurto ar liesos grietinės (mano kukliu įsitikinimu, jogurtas geriau, mat yra tirštenis)
  • 1-2 šaukštai kokybiško majonezo
  • druska
  • pipirai

vištienai

  • 4 gabalėlių vištienos krūtinėlės po 100-150 g
  • 4 česnakinių Maggi Papyrus lapelių

papildomai

  • mėgstamų salotų lapai
  • didelis pomidoras
  • vidutinio ilgio agurkas
  • 6-8 ridikėliai

kepam vaflius

1

Sviestą išlydom ir leidžiam pravėst. Tuo tarpu kiaušinius išplakam su cukrum, druska, pipirais ir paprika. Pamažėl, vis dar plakdami, supilam sviestą. Sodą sumaišom su pasukomis ir pilam į kiaušinius. Išmaišom. Suberiam miltus ir kepimo miltelius. Darsyk išmaišom ir paliekam pusvalandžiui, kol miltai išbrinks.

2

Orkaitė on - 100 laipsnių. Įkaitinam vaflinę, dedam po du didelius šaukštus tešlos kiekvienam vafliui (iš viso turėtų pavykti aštuoni), kepam vidutiniškai kaitriai, kol dailiai apskrunda. Iškepusius vaflius dedam orkaitėn ant grotelių - šitaip jie neatvės ir liks tokie, kokių reikia: traškūs išorėj, minkšti viduj.

maišom padažą

1

Česnaką supjaustom smulkiais kubeliais arba perleidžiam per tą traiškyklę.

2

Svogūnų laiškus suraikom plonais griežinėliais, susmulkinam krapus. Sumaišom su jogurtu/grietine ir majonezu, pagardinam druska ir pipirais.

kepam vištieną

1

Vištienos gabalėlius šiek tiek pamušam - iki 1-1,5 sm storio. Dedam keptuvę ant viryklės, įjungiam vidutinę kaitrą. Kol keptuvė šyla, vištienos kepsnelius guldom vieno lapelio šono, kitu uždengiam (prieskoniuota puse į vištieną, žinoma).

2

Dedam keptuvėn, kepam 5-6 minutes, apverčiam, kepam antratiek. 

surenkam sumuštinius

1

Daržoves supjautom 2-3 mm storio griežinėliais.

2

Traukiam iš orkaitės vaflius. Keturis pasidedam šonan, ant likusių dedam salotos lapų, pomidorus, agurkus ir ridikėlius.

3

Guldom iš popierėlio išvyniotus vištienos kepsnius, pilam dosnų šaukštą padažo, užvožiam kitu vafliu.

4

Valgom nedelsiant, nes pomidorai, vištiena ir padažas ilgainiui vaflį minkština ir nebelieka malonaus traškesio. Skanaus.

PASTABOS

* - originalaus recepto autorius pusę miltų kiekio pakeitė pilno grūdo miltais. Aš irgi ketinau. Bet, o žioplumo dievai, ketinimas taip ir pasilikų miltų pakeliu 



Šaltinis: idėja buvo kažkur galvoje, vafliai iš Lana’s cooking.

Verdiktas: vafliai yra puikus sprendimas – greita, paprasta, jokių kylančių mielių (kaip mėsainių bandelėse būna) ir, žinoma, gardu. O iš vištienos tekėjo sultys. Ir druskos, ir prieskonių buvo pats tas. Tai yra viskas, ko reikia teisingai vištienai. Žodžiu, kapojom pilnais žandais ir vargo nematėm.

Susiję įrašai

2 Komentarai

  • Komentuoti
    ir
    2014.11.17 13:30

    Kada bus naujų įrašų?:/

  • Komentuoti
    Aušra
    2014.12.31 17:05

    Inga, visai aptingai.

  • Parašyk komentarą