Garnyrai, pagardai, padažai/ Rimtas maistas/ Vegetariški

Pabūsiu ir beveik varškėčiai.

nežinau, kaip vėl pradėt – rodos, pirštai neatpažįsta klaviatūros, raidės, vos pagautos, išskysta, nuteka smegenų grioveliais žemyn ir, įsiliejusios kraujotakon, pražūva negrįžtamai

ir tuomet krūvomis ant grindų randasi priežastys išjungt šitą tab’ą, išjungt ir laukt, kol nusipirksiu padorų objektyvą, kol rasis daugiau laiko ir aiškios koncepcijos ar bent jau dailesnis dizainas

bet dūšia kažkaip išsiilgus ir šnabžda ausin, kad paklydai, brangioji, tarp sql’o užklausų ir devintos valandos meet’ų, tarp sportų, vakarienių ir miego. o gal kažkur ties gerosios vilties ir geležinio vilko sankryža, – paklydai ir mane užmiršai

ir kiti poetiški dalykai, kuriais tenoriu pasakyt, jog man reikia čia būt – gamint, rašyt, dalintis, šypsotis, pasakot apie klecką arba brolio katę, vėl neveikiantį liftą, naują keptuvę, brokolių sriubą, muziką, keliones, skaudančius dantis ir gyvenimą bute be užuolaidų

tai aš gal, sakau, ir pabūsiu


grįžti, žinoma, derėtų su atsiprašymų tortais ir apgailestavimų pyragais. tik kad nelabai tinka pietums.

varškės švilpikai

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 3 porcijos

švilpikams

  • 500 g birios pusriebės varškės
  • 2 kiaušiniai
  • dosnus žiupsnis druskos
  • šaukštelis kepimo miltelių
  • 100 g miltų + šiek tiek kočiojimui
  • žiupsnis džiovinto peletrūno

padažui

  • šaukštas sviesto
  • nedidelis svogūnas
  • 200 ml neriebios grietinėlės (10-13% rieb.)
  • druskos
  • šviežiai maltų pipirų
  • saujelė šviežių ar šaldytų krapų

gaminam

1

Orkaitė on - 200. Kepimo skardą ištepam aliejum.

2

Švilpikams varškę šauktu išsukam su kiaušiniais ir druska. Beriam miltus, kepimo miltelius ir peletrūną. Minkom, kol nelieka sausų miltų, ir nebambam, kad tešla limpa - taip turi būt.

3

Miltais gausiai nubarstom stalviršį ir imam pusę varškės masės. Apvoliojam miltuose, kad mažiau prie rankų liptų ir delnais išvoliojam iki poros centimetrų skersmens dešros (kaip verdamiems varškėčiams). Truputį suplojam viršų ir supjaustom poros centrimetrų pločio gabalėliais. Dėliojam ant skardos palikdami centimetro tarpelius - varškė kepdama pučiasi.

4

Kepam 40-50 minučių, kol dailiai apskrunda. 

5

Padažui puode išlydom sviestą, suberiam smulkiai sukapotą svogūną ir kepam, kol šie suminkštėja. Pilam grietinėlę, beriam druskos, įmalam pipirų ir kaitinam, kol truputį sutirštėja. Įdedam susmulkintų krapų, išmaišom ir pilam ant dar karštų švilpikų (kuriuos, žinoma, jau perkėlėm iš skardos į patogaus dydžio dubenį). Gerai išmaišom, keletą minučių palaukiam, kol padažas susigers, ir pietaujam.

6

Galima valgyt ir tiesiog su grietine, tik, įspėju, plutelė kietoka.

Verdiktas: čia yra mano naujas mėgstamiausias varškės utilizavimo būdas. nes labai mėgstu švilpikus ir dar labiau mėgstu, kai nereikia nieko papildomai virt, lupt ir malt.

Susiję įrašai

2 Komentarai

  • Komentuoti
    Anonimiškas
    2015.02.03 07:44

    Tobulai 😉

  • Komentuoti
    Monika
    2015.02.03 20:47

    Skaniai skamba. Ir labai smagu, kad grįžai 🙂

  • Parašyk komentarą