Desertai/ Sausainiai

Du šešiolikti ir sausainiai Meksikos tema

dsc_0062

noriu apžvelgti du šešioliktus ir negaliu; jų paveikslas dėlionės detalėmis pažiręs ir nesvarbu, kokių technikų imčiausi – nesidėlioja

tik kažkur smegenų kertėj knibžda, kad drąsių būta. su daug betvarkės ir daug sprendimų. tokių, per kuriuos lyg ir nenutiko nieko iš kojų verčiančio, bet viduje pasikeitimai – dramblio didumo; aną sausį, kai visi dėliojo savo metų planus, iššūkius ir norus, aš visu intensyvumu atmetinėjau, sakiau, kad ne, čia tik dar vienas būdas nu(si)vilt, man ir taip sudėtinga, atstoookit. bet dabar jausmas visai kitas – norisi nusipirkti gražų sąsiuvinį (t.y., susikurt naujų trello lentų įkvepiančiais pavadinimais) ir suguldyti rezoliucijas kitiems metams, sudėliot planus, pripilt viršūnių, į kurias norėtųsi kopt, o paskui masažuot skaudamas kojas ir šypsotis

ir šitai yra daug

įkvepiančių ir ypatingų!


naujus metus nusprendėm sutikt su margaritom ir tortilijom, o aš, netikėtumo deivės ir dievai, pasišoviau atsinešt kažką saldaus. kadangi pilveliams dar sotu tortų nuo Kalėdų, nusprendžiau, kad užteksią truputį paprastesnių sprendimų. pvz., sausainių su čili. sausainiai pavyko ypač gardūs, bėda ta, kad aštrumas toks subtilus, jog beveik nejuntamas. tad jei norisi mažiau subtiliai, čili kiekį dvigubinkit, bet iš esmės galima ir visai nedėt – šokoladiniai sausainiai su karamele patys savaime yra gėris (ir grožis!) (ir labai greitas sprendimas šio vakaro desertui, jei sykiais dar neapsirūpinot)

Šokoladiniai sausainiai su čili ir karamele

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 20 sausainių Gaminimo laikas: 1 valanda

Ingredientai

  • 145 g miltų
  • 45 g geros kokybės nesaldintos kakavos
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/2 šaukštelio cinamono
  • 1/4 šaukštelio malto čili
  • žiupsnis druskos
  • 115 g kambario temperatūros sviesto
  • 250 g cukraus + šiek tiek apibarstymui
  • šaukštelis vanilinio cukraus
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 250-300 g karamelizuoto sutirštinto pieno

GAMINAM

1

Miltus, kakavą, kepimo miltelius, cinamoną, čili ir druską sumaišom ir kartą persijojam.

2

Įjungiam orkaitę kaisti - 165 laipsniai. Kepimo skardą išklojam kepimo popieriumi.

3

Sviestą išsukam su cukrum ir vaniliniu cukrum iki purios masės. Po vieną įplakam kiaušinius. Suberiam miltų mišinį ir šaukštu išmaišom.

4

Tešlą sudedam į konditerinį švirkštą ar maišelį nukirptu kampu ir ant kepimo popieriaus išspaudžiam graikiško riešuto dydžio kauburėlius. Stengiamės, kad būtų kuo vienodesnio dydžio. Tarp kauburėlių paliekam bent 5 centimetrų tarpelius. Galima dėlioti ir šaukšteliu, žinoma, bet tešla lipnoka, todėl tai nebus labai paprastas procesas. Viršų apibarstom cukrum (nebūtina).

5

Kepam 10-12 minučių. Ištraukę iš orkaitės leidžiam pailsėti 5 minutes ant skardos, o tada, kai sausainiai jau kiek sutvirtėja, perkeliam ant grotelių ir leidžiam pilnai ataušti.

6

Atvėsusius sausainius suporuojam pagal dydį ir formą (nes kad ir kaip stengtumėmės, tokie sausainiai tiesiog užprogramuoti nebūt identiško didumo). Ant vieno sausainio apačios tepam šaukštelį karamelės ir prispaudžiam kitu sausainiu. Gardžiausia, žinoma, su pienu.

Šaltinis: the beach house kitchen

Susiję įrašai

No Comments

Parašyk komentarą