Desertai/ Pyragai

Minus šeštadieniai ir labai geras pyragas

DSC_0382_2

šeštadieniai po Vilnium – rūsiai ir požemiai, kur oras priplėkęs ir vėsa: gilyn gilyn per rūbus, odą ir raumenis, iki pat kaulų; istorijos apie malinas ir tada jau atvirkščiai – šaltis iš vidaus; dar paveikslai, būtina paminėti paveikslus – ciniškus ir tiesius – tie šildė

ir viskas. visa kita – ryto virsmas vakaru, išbraukiant dar vieną dieną, kol lauki. savų namų, šviesių vakarų ir kad būtų geriau (dar – naujo American Crime Story sezono ir kol pradės krist valstiečių reitingai).

dvi savaitės, minus šeštadieniai


šitas pyragas yra neįtikėtinas – visas šviežių šiltų cinamoninių bandelių gerumas be jokių minkymų, kildymų ir kočiojimų – viens-du ir pusryčiai. garantuotas pasisekimas ir tuščios lėkštės. nepatingėkit sumaišyt glajaus – jis viską labai teisingai užbaigia ir, priešingai nei norisi manyti pažvelgus į tai, kiek cukraus jau dėta, per saldžiu pyrago nedaro. be to, naudojami labai paprasti produktai – didelė tikimybė, kad juos jau dabar turit spintelėse ir šaldytuvuose, tad kaip ir nėra priežasčių nepabandyt jau šiandien ar ryt iš ryto – pusiausvyrai atstatyt (nes dar ne pavasaris)

Cinamoninis pyragas

SPAUSDINTI RECEPTĄ
Kiekis: 26 cm skersmens pyragas Gaminimo laikas: 1 valanda

tešlai:

  • 2 kiaušiniai
  • 120 g cukraus
  • šaukštelis vanilinio cukraus
  • 280 g miltų
  • žiupsnelis druskos
  • 2 kaupini šaukšteliai kepimo miltelių
  • 220 ml pieno
  • 75 g sviesto

cinamono sluoksniui

  • 150 g labai minkšto sviesto*
  • 140 g rudojo cukraus
  • 1,5 šaukšto miltų
  • 1 šaukštas cinamono

glajui:

  • 100-150 g cukraus pudros
  • 2-3 šaukštai pieno

Gaminam:

1

Įjungiam orkaitę kaisti - 175 laipsniai. 26 cm skersmens apvalią ar panašaus dydžio kepimo formą išklojam kepimo popierium

2

Kiaušinius šluotele paplakam su cukrum ir vaniliniu cukrum. Miltus sumaišom su druska ir kepimo milteliais. Beriam pusę mišinio į kiaušinių plakinį, gerai išmaišom, supilam pieną, išmaišom, suberiam likusius miltus ir maišom, kol nebeliks miltų gumulėlių. Sviestą išlydom ir maišydami supilam į tešlą (originialiam recepte siūloma sumaišyti visus tešlai skirtus ingredientus, išskyrus sviestą. Jį išlydyti, supilti į tešlą ir darsyk išmaišyt. Bet man tai neatrodo teisinga). Tešlą supilam į kepimo formą ir išlyginam paviršių.

3

Cinamoniniam sluoksniui skirtus ingredientus gerai išmaišom. Šaukšteliu šitą masę išdėliojam ant tešlos ir buku peiliu sukuriam marmurinį efektą - raižom juo per tešlos paviršių, kol dalis cinamono atsiduria giliau tešloje, maždaug kaip čia - https://youtu.be/tPQ5e1U34FY?t=180

4

Dedam į orkaitę ir kepam apie 30-35 minutes, kol įkištas ir ištrauktas medinis pagaliukas lieka sausas. Leidžiam aušti kepimo formoj 20 minučių.

5

Cukraus pudrą sumaišom su pienu - galutinis rezultatas turi būti riebios grietinės konsistencijos glajus. Jei taip išsyk nesigauna, įlašinkit pieno arba dėkit dar šaukštą cukraus pudraus. Pyragą, kol dar šiltas, apipilam glajum. Valgom šiltą arba nebūtinai - visoks geras. Ataušusį laikom sandariam inde.

PASTABOS

* - sviestas turėtų būt skystesnis nei būna kambario temperatūroje. Šitai aš pasiekiu sviestą keliolika sekundžių pakaitindama mikrobangų krosnelėje ar virš garų. Pakaitinu, pamaišau, pakaitinu, pamaišau - kol sviestas jau būna betirpstąs, bet dar neištirpęs

Susiję įrašai

No Comments

Parašyk komentarą